פסיכולוג להפרעות אכילה ושיטות טיפול עיקריות
לצד הטיפול בהשלכות של הפרעות האכילה על הגוף, נדרש גם טיפול רגשי למבוגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה ועם התסמינים הנלווים, הכוללים תסמינים של חרדה ודיכאון.
- טיפול קוגניטיבי התנהגותי במבוגרים: לטיפול זה, המוכר גם בשם הקליט CBT, יש תפקיד מרכזי בזיהוי התפיסות והתחושות הקשורות בהפרעת האכילה. כאשר דפוסי החשיבה המובילים להתנהגויות האופייניות לאנורקסיה או נרבוזה מזוהים במדויק, ניתן להציע דפוסי חשיבה אפקטיביים יותר, והתנהגויות חיוביות הרבה יותר.
- טיפול קבוצתי: כאשר אדם המתמודד עם קושי עושה זאת במסגרת קבוצה, אשר כל החברים והחברות בה מתמודדים עם קושי דומה, יש לכך השפעה חיובית חשובה. זהו מרחב בטוח, שבו אפשר לשתף, ללמוד ולהרגיש שיש מי שמבין אותנו יותר מכל.
- טיפול זוגי ותמיכה משפחתית: הפרעות אכילה, בדומה להפרעות אחרות, הן בעלות השפעה רבה לא רק על המטופל או המטופלת, אלא גם על בני המשפחה. חשוב להציע טיפול המותאם גם להם, כדי להעניק להם את הכלים להתמודדות נכונה עם האתגרים ועם הקשיים שישנם, ואלה שעוד יגיעו.

טיפול בהפרעות אכילה במרכז מיינדמי בהנהלת ד"ר אילן וולקוב
יש עוד שיטות טיפול רבות שיכולות להתאים להתמודדות עם ההפרעה, אבל דבר אחד ברור היטב. כל שיטה שתיבחר חייבת להיות חלק מתוכנית רחבה ומקיפה, המספקת מענה לכל צרכיו של המטופל. זאת נקודה קריטית, שכן להפרעות אכילה יש ביטוי פיזי ברור, וגם ביטוי נפשי. הטיפול שייקבע חייב להתייחס לכלל המרכיבים, ולשלב בין טיפול פסיכולוגי לטיפול פסיכיאטרי ומעקב תזונתי.
למעשה, גם הטיפול הרגשי עשוי ללבוש פנים רבות. במקרים רבים הוא יתבסס על שיחות בין המטפל למטופל, ובמקרים אחרים ניתן להציע שיטות טיפול חלופיות, ובלתי ישירות. בין השאר יוצע טיפול בתנועה, דרמה או מוזיקה, בהתאם לצרכים ולהעדפות של המטופל. בנוסף, אם יהיה בכך צורך, יוכל הפסיכיאטר להציע תרופות לטיפול בחרדה, בתסמיני הדיכאון ואף במצבי הרוח המשתנים או בחוסר האנרגיה המאפיין רבים מהסובלים מההפרעה. על אף שברור כי ניתן לטפל בהפרעה במגוון שיטות, ובפרט בליווי מקצועי של פסיכולוג הפרעות אכילה, חשוב להדגיש כי הזמן כאן קריטי. כדי להגיע לתוצאות טובות ולאפשר שיקום אמיתי ומיטבי, חשוב לאבחן את ההפרעה ואת חומרתה מוקדם ככל האפשר, כדי לבנות תוכנית טיפול מתאימה. ככל שההפרעה תתגלה בשלב התחלתי, כך ניתן יהיה להגיע להחלמה מלאה.