כשאומרים פסיכיאטר פרטי, לא בהכרח מתכוונים לאיש מקצוע אחד יחיד. זה בהחלט יכול להיות גם מכון פרטי, כמו MindMe, שנותן מעטפת מקיפה של שירותי פסיכיאטריה פרטית, ולמעטפת מקיפה כזאת יש יתרונות רבים. אבל לפני שניגש למדריך שיפנה אתכם לפסיכיאטר הנכון לכם, בואו נשאל…
על מה מדברים, כשמדברים על טיפול פסיכיאטרי אצל פסיכיאטר פרטי?
קודם כול חשוב להפריך את אחת התפיסות המקובעות; טיפול פסיכיאטרי לא בהכרח אומר טיפול תרופתי. פסיכיאטר לא רק רושם תרופות. פסיכיאטר פרטי הוא רופא נפש; מטרת הפגישה איתו היא לקבל הערכה כללית של מצבכם הרפואי הנפשי, לקבל הסבר לסיבות שהובילו אתכם אליו, אותן סיבות שבגללן נקלעתם למשבר, ולהסכים על תוכנית פעולה ליציאה ממנו. לפעמים – לא תמיד – תכלול תוכנית כזאת טיפול תרופתי, אבל זה נדיר שתרופות לבדן פותרות את הבעיה. חיוני ללוות את הטיפול התרופתי בטיפול פסיכולוגי מיומן ובשינוי אורחות חיים. ב- מיינדמי אנחנו מציעים את המכלול שיאפשר לכם לעבור את תהליך השינוי שיוביל אתכם לחיים מיטיבים יותר. לכל פונה תופרים אצלנו את חליפת הטיפול המותאמת למידותיו ולצרכיו. ועכשיו הגיע הזמן לשאול…
מה היתרונות של פסיכיאטר פרטי או מכון פרטי?
1) טיפול מותאם אישית: לפסיכיאטר פרטי יש בדרך כלל פחות מטופלים, ולכן הוא יכול להקדיש לכל מטופל יותר
זמן ותשומת לב, להבין טוב יותר את הצרכים הייחודיים שלו ולבנות תוכנית טיפול מתאימה למידותיו.
2) גמישות ונוחות: פסיכיאטר פרטי גמיש יותר מבחינת לוחות הזמנים שלו, ומאפשר פגישות גם בערב או בסוף השבוע. זה עשוי להועיל מאוד לאנשים הכפופים ללוח הזמנים של מקום עבודתם ולאנשי משפחה.
3) גישה למגוון רחב של טיפולים: לפסיכיאטר פרטי, במיוחד אם הוא חלק ממכון פרטי, יש גישה למגוון רחב של שיטות טיפול, והוא יכול לבחון אילו מהן עובדות הכי טוב בשבילך (פסיכותרפיה, רפואה משלימה, טיפול תרופתי) ואיך ניתן לשלב ביניהם ולהציע לך את הטיפול המיטבי.
4) זמני המתנה קצרים יותר: זמני ההמתנה במערכות הבריאות הציבוריות ארוכים מאוד, כי המחסור בכוח אדם יוצר עומס רב וביקוש גבוה.
5) זמני פגישות ארוכים יותר: בשל העומס, הזמן שיכולים ספקי שירותי הבריאות הציבוריים להקדיש לכל מטופל קצוב. פסיכיאטר פרטי, לעומתם, יכול לא רק להקצות יותר זמן לכל פגישה, אלא גם תשומת לב, המשוחררת מהלחץ של המערכות הגדולות, ובכך לאפשר שיח עמוק יותר ותהליך ריפוי מקיף ויסודי.
6) המשכיות טיפול: לוח הזמנים של פסיכיאטר פרטי נמצא בידיו, ומאפשר לו לזמן אותך לפי שיקול דעתו המקצועי ולוודא את המשכיות הטיפול, המשכיות המשפיעה על הקשר המהותי שבין רופא למטופל ועל תוצאת הטיפול הכוללת.
7) אוטונומיה רבה יותר בהחלטות הטיפול: על פי רוב פסיכיאטר פרטי עצמאי יותר בבחירת אפשרויות הטיפול, ועצמאות זו מאפשרת לו להתאים את הגישה להעדפות ולצרכים שלך.
8) סודיות ושמירה על הפרטיות: אמנם שירותי הבריאות כולם מחויבים לסודיות ולשמירה על הפרטיות, אבל מטבע הדברים במרפאה ציבורית עובדים סטודנטים ואנשי צוות מתחלפים, והסיפור האישי מגיע לאוזניהם של רבים. פסיכיאטר פרטי יכול לספק סביבה מוגנת ושמירה מלאה על הפרטיות, ואלה חשובות במיוחד לאנשים מוכרים או לכאלה העובדים במקצועות רגישים.
9) סל טיפולים: בסעיף הזה אנחנו מבקשים להדגיש את היתרון של מכון פרטי, שאפשר בעצם לראות אותו כפסיכיאטר פרטי מורחב. מכון פרטי כמו מיינדמי מציע סל טיפולים עשיר, הן מבחינת גישות הטיפול השונות והן מבחינת התמחויות בתחומים ספציפיים, כגון דיכאון, חרדה, התמכרויות, הפרעות אכילה, גריאטריה ועוד ועוד.
חשוב לציין שפסיכיאטר פרטי או מכון פרטי אחראי מוקירים את שירותי הבריאות הציבוריים, הן שירותי הרפואה בקהילה והן שירותי בריאות הנפש, ועובדים איתם בשיתוף פעולה הדוק כדי להציע את השירות המיטבי הכולל. כעת נפנה לשאלה הבאה…
איך בוחרים פסיכיאטר פרטי?
לבחירה נכונה של פסיכיאטר פרטי יש חשיבות עצומה, כי היא עומדת להשפיע על בריאותכם הנפשית ועל רווחתכם. לכן אתם רוצים לדעת עליו פרטים רבים ככל האפשר. אז מה כדאי לבחון?
1) זהו את הקשיים שלכם: לפני שאתם מתחילים לחפש פסיכיאטר פרטי, שייתן מענה מתאים לכם, הקדישו זמן לזיהוי הקשיים שלכם ולְמה שאתם מבקשים להשיג בטיפול. חשבו על סדרי העדיפויות שלכם, במה הכי חשוב לכם לטפל כרגע.
2) בקשו המלצות: חפש המלצות ממקורות מהימנים, כמו חברים, בני משפחה או אנשי מקצוע אחרים בתחום הבריאות, כאלה שהיה להם מגע ישיר עם הפסיכיאטר, והם יכולים להמליץ עליו מ"יד ראשונה". חפשו גם המלצות וביקורות ברשתות החברתיות
3) בדקו את הרקע המקצועי: קראו את קורות החיים של הפסיכיאטר, בדקו איפה למד, אם לצד הכשרתו כרופא התמחה בתחומים משיקים המשלימים את העבודה שלו. בדקו את תעודות ההסמכה שלו.
4) בחנו את גישת הטיפול: לפסיכיאטרים פרטיים שונים עשויות להיות גישות שונות לטיפול. חלקם עשויים להתמקד יותר בטיפול התרופתי, ואחרים עשויים לראות את הטיפול כמסע שכולל גם עבודת עומק פסיכותרפית שמובילה לתהליך של שינוי. ודאו שגישת הפסיכיאטר תואמת את העדפותיכם ואת הסיבות שבשלהן החלטתם ללכת לטיפול.
5) קבעו פגישת ייעוץ ראשונית: פסיכיאטרים פרטיים רבים מציעים ייעוץ ראשוני, בפגישה או בטלפון. עדיפה פגישה פנים אל פנים. בפגישה תוכלו להכיר את המטפל או המטפלת טוב הרבה יותר. נצלו את ההזדמנות הזאת כדי לדון בחששות שלכם, לשאול שאלות, לבדוק אם אתם חשים בנוח לידם ומרגישים שהם מקשיבים לכם ומבינים אתכם. זה חיוני להצלחת הטיפול.
6) בדקו את מדיניות הטיפול: הנוהל של הפסיכיאטר במצבי חירום; אפשרויות פגישה מקוונת במידת הצורך; קשר לאחר שעות העבודה; ההתנהלות בנוגע לפגישות שבוטלו ויש לקבוע מועד אחר.
7) שקלו את העלויות: אם יש לכם ביטוח בריאות, ודאו שהפסיכיאטר המסוים נכלל ברשימה של החברה המבטחת. חיוני גם להבין את אפשרויות התשלום, את העמלות ואת מדיניות הביטול שלהם.
8) בדקו נגישות וזמינות: ודאו שהמיקום של הקליניקה נוח וקל להגעה ושהפסיכיאטר זמין בזמנים המתאימים לכם.
מעבר לכול, סמכו על תחושת הבטן שלכם. אם אתה חשים שלא בנוח או לא בטוחים במחיצת פסיכיאטר מסוים, עדיף להמשיך לחפש עד שתמצאו את האחד שתרגישו שזה האיש שהייתם רוצים לשתף איתו את עולמכם הפנימי.
כמה עולה פסיכיאטר פרטי?
הכנו מאמר שסוקר את כל העלויות והתהליכים. כנסו פסיכיאטר פרטי מחיר