אבחון פסיכיאטרי למבוגרים עם הפרעות קשב וריכוז
הצוות המקצועי במרכז מיינדמי עורך אבחון פסיכיאטרי כדי לזהות הפרעות קשב וריכוז, נושא שיכול להשפיע במידה רבה על התפקוד של המבוגרים בעבודה, בלימודים ובשגרה היומיומית. התהליך הזה נמשך לרוב כשעה, ובמידה וההפרעה אכן זוהתה, תקבלו הסבר מפורט ומעמיק מאוד באשר לאופן שבו היא משפיעה על החיים שלכם, וכן תלמדו איך להתנהל בצורה טובה ויעילה יותר. זאת בנוסף לאפשרות של טיפול בהפרעת קשב וריכוז במבוגרים באמצעות תרופות, וגם על כך תקבלו את כל המידע בפגישה עם הפסיכיאטר.
אבחון פסיכיאטרי למבוגרים עם הפרעות בתקשורת
תהליך האבחון במקרה הזה נמשך בדרך כלל כשעה וחצי, ובמהלכו ניתן דגש מיוחד לאבחון הפרעות על הרצף האוטיסטי. לקראת הפגישה חשוב להכין מסמכים שיכולים לספק מידע חשוב, לרבות מסמכים המעידים על היסטוריה התפתחותית, טיפולים פסיכיאטרים קודמים ככל שהיו, וכן רקע גופני.
במסגרת הפגישה יבחן הפסיכיאטר את כל המסמכים, ישאל שאלות שונות שיאפשרו לו לבצע אבחון מדויק ככל האפשר, ובמקרים מסוימים אף תתקיים שיחה עם קרוב משפחה. בכל מקרה שבו תאובחן הפרעה בתקשורת תקבלו המלצות ברורות כיצד לנהוג בהמשך, לרבות טיפול פסיכולוגי או תרופתי. בנוסף תקבלו הנחיות בנוגע למיצוי הזכויות שלכם במוסד לביטוח לאומי, ובערוצים אחרים שיכולים להיות רלוונטיים עבורכם.
למה אבחון פסיכיאטרי למבוגרים חשוב כל כך?
אבחון פסיכיאטרי נועד גם כדי לאבחן הפרעות אפשריות, וגם כדי לשלול בעיות שונות שעשויות להסביר את התסמינים השונים. בעיות נוירולוגיות, מצבים רפואיים ואפילו חוסר איזון הורמונלי, כל אלה יכולים להציע הסבר לסימפטומים ולכן חשוב לבצע אבחון מקצועי ומעמיק.
בנוסף, בעקבות האבחון ניתן לבנות תוכנית טיפול אופטימלית, בין אם היא כוללת טיפול פסיכיאטרי או פסיכולוגי, טיפול תרופתי או שילוב בין מגוון שיטות וגישות טיפול.
אבחון לצורך קבלת חוות דעת פסיכיאטרית
אבחון פסיכיאטרי למבוגרים נדרש גם במקרים בהם עולה הצורך בקבלת חוות דעת פסיכיאטרית. חוות הדעת חיונית לקבלת שיעורי נכות במוסד לביטוח לאומי, לצורך הצגתו בבית המשפט ואף במקרים בהם מועמדים ומועדות לשירות ביטחון זקוקים לחוות דעת פסיכיאטרית לצבא. חוות הדעת היא לרוב קריטית עבור אנשים רבים. אדם שעבר טראומה או תאונה, למשל, עשוי להתמודד עם תסמינים של דיכאון או חרדה, לפתח הפרעות נפשיות שונות ולמצוא עצמו עם קושי ממשי בתפקוד. ההכרה בהפרעות מהסוג הזה יכולה להתבטא לא רק בשיעורי נכות, אלא בקבלת קצבה חודשית, וזו נקודה חשובה עבור כל מי שהתפקוד שלו נפגע בשל הפרעה כזו או אחרת. במקרה של מועמדים לשירות ביטחון, חוות הדעת עשויה להשפיע על תנאי השירות, על מועד הגיוס ולעתים אף על ההחלטה האם גיוס צבאי אכן נכון עבורם, או לא.