תפקיד המשפחה בתהליך טיפול במתמודדי נפש
בני ובנות המשפחה הם צירים מרכזיים בתהליך הטיפול של מתמודד הנפש. חשוב כי הם יכירו לעומק את הבעיה, את התסמינים ואת הדרך הצפויה עד להחלמה. עליהם לשתף פעולה עם אנשי המקצוע, וכן לרכוש סל כלים שיאפשר להם להתמודד עם המציאות ועם הקשיים לאורך המסלול. כדי לאפשר טיפול אופטימלי לאדם המאובחן עם סכיזופרניה, לדוגמה, עליהם להבין לעומק מה זה סכיזופרניה, מה התסמינים המרכזיים שלה וגם איך לדבר עם חולה סכיזופרניה.
אם נאמר את האמת, הנטל המונח על כתפיהם של ההורים, האחים או בני הזוג, הוא נטל כבד מאוד. בחלק מהמקרים הוא כבד לא פחות מזה של מתמודד הנפש עצמו, והוא עשוי אף להיות כבד יותר. אלה הם האנשים שמרגישים חוסר אונים, שמתמודדים עם כאב, שנושאים משא משמעותי לכל מקום אליו הם מגיעים. עבורם, טיפול פסיכולוגי הוא קריטי. טיפול רגשי למבוגרים שאחד מבני המשפחה שלהם הוא מתמודד נפש, הוא טיפול שיכול לשנות חיים.

החשיבות של מסגרת תמיכה למשפחות מתמודדי נפש
הורים שרואים את ילדיהם מתמודדים עם מצוקות נפשיות קשות, הם הורים ששואלים את עצמם ואת הצוות המטפל שאלות שאין עליהן תשובה אמיתית. הם רוצים לדעת מה נדרש מהם, ומה עליהם לעשות כדי לסייע למתמודד הנפש. הם שואלים מה גורם לאדם האהוב עליהם לנהוג כפי שהוא נוהג, לא בטוחים איך נכון להגיב בנוכחותו ומתלבטים מה מותר או אסור לומר או לעשות.
לשאלות הללו אין תשובה אחת נכונה. כלים שונים ודרכי פעולה ייחודיות יתאימו למצבים משתנים. האופן בו נכון לנהוג כאשר אדם מציג תסמינים של דיכאון, סכיזופרניה או מאניה דיפרסיה, בוודאי אינו דומה בכל אחד מהמקרים הללו. הליווי המקצועי ומסגרת התמיכה הניתנה למשפחות מתמודדי הנפש, הם שמסייעים באיתור דרכי פעולה המתאימות למגוון מצבים משתנים.
התמודדות אפקטיבית במרכז מיינדמי
אפשר להסכים בפה מלא כי הצפייה באדם קרוב המתמודד עם מצוקה נפשית משמעותית, היא חוויה קשה ומורכבת. אלא שבתוך המציאות הזו אתם יכולים לקבל כלים חשובים ונכונים, כאלה שיאפשרו לכם להתנהל בצורה יעילה הרבה יותר עם מתמודד הנפש, ועם הסביבה שלכם בכלל.