אובדנות

קיט ברירת מחדל

ככלל, הפסיכיאטריה היא תחום רפואה העוסק בעיקר בטווח הארוך ופחות במצבי חירום. עם זאת, נקודת הקיצון שכולנו, גם הרופאים, חוששים ממנה ומתקשים לזהות מראש היא האובדנות. בשנת 2020 דיווח משרד הבריאות על 6,200 ויותר ניסיונות התאבדות, בעיה לאומית העולה בסדרי הגודל שלה על סוגיות כמו טרור או תאונות דרכים. חשוב לומר שטרם נמצאה השיטה לנבא אובדנות או למנוע אותה, אך מודעות לנושא ושיחה פתוחה עליו עשויות לעזור להציף קשיים ותחושות ייאוש, ומענה עליהם, ולעיתים אף תיקופם בלבד, עשוי להציל נפשות.

אם אתם או אדם הקרוב אליכם חווים מחשבות אובדניות, יש לפנות בהקדם האפשרי לעזרה רפואית. הפסיכיאטר יתשאל אתכם, ינסה להבין את הסיבות למחשבות האלה ויציע לכם אפשרויות טיפול שונות. בדרך כלל אובדנות היא מצב חולף, ולכן פנייה לטיפול באשפוז עשויה לספק למטופל פרק זמן של תמיכה צמודה עד שעצימות המחשבות האלה תדעך. אז הוא יופנה לטיפולים שונים בקהילה שעשויים להביא להתפוגגות מוחלטת של התחושה האובדנית.

אמנם לתרופות המקובלות היום בשוק נדרשים בין מספר שבועות למספר חודשים עד להטבה, אבל פסיכיאטר טוב יצליח בדרך כלל לספק פתרון תרופתי יעיל. זאת ועוד, לאחרונה מדברים על אפשרויות טיפול חדשות, כגון הטיפול בתרופת ההרדמה קטמין,  שכבר אושרה לטיפול בדיכאון עמיד, והמחקרים מציגים עדויות מעודדות בדבר יכולתה להסיג במהירות תסמינים דיכאוניים. בכל מקרה, אם אתם חשים שהסבל גדול מדי ושאתם מעדיפים "ללכת מפה", תנו לנו צ'אנס ובואו קודם כול לשוחח איתנו; הניסיון שלנו מלמד שיש מוצא.

קביעת תור ויצירת קשר